Weerdingerstraat 9a, 7815 SB, Emmen

Top

Auto rijschool

Waarom een lesautoverzekering afsluiten?

Een auto rijschool een lesauto is voor verzekeraars een bijzondere categorie auto. Bij ‘normale’ autoverzekeringen is het lesgeven niet verzekerd. Bij schade volgt er dan geen uitkering.  De verzekeraar moet dus op de hoogte zijn van het feit dat jouw auto een lesauto is.

Wel of niet schade verzekering inzittenden mee verzekeren?

Het CBR verplicht je min of meer een schadeverzekering voor inzittenden (SVI) dekking mee te verzekeren. Verschil tussen een  SVI en OIV
Een SVI is zoals de naam eigenlijk al zegt een schadeverzekering. De schadeverzekering voor inzittenden biedt een vergoeding voor letselschade, maar ook de materiële kosten die in direct verband staan met het ongeval. Bijvoorbeeld inkomstenderving of huishoudelijk hulp. De OIV is een zogenoemde sommenverzekering en biedt alleen dekking wanneer jij of één van je passagiers blijvend invalide raakt of overlijdt bij een ongeval.

Wel of geen schadevrije jaren?

De kosten voor de lesautoverzekering worden sterk bepaald door het aantal schadevrije jaren.

Bij het afsluiten van een rijschool verzekering is het daarom de vraag of je opgebouwde no-claim mee kan nemen. Dat is het geval als de huidige autoverzekering wordt opgezegd.  We kunnen dan de reeds opgebouwde schadevrije jaren meenemen  naar de lesauto.

Aansprakelijkheidsverzekering autorijschool

Tijdens het geven van autorijles in uw lesauto loopt u het risico dat u of uw leerling onbedoeld schade toebrengt aan anderen.

Schade die niet wordt gedekt door de verzekering van uw lesauto kunt u afdekken met een aansprakelijkheidsverzekering bedrijven (AVB). .

Mocht u meer informatie willen vul dan het contactformulier in en wij nemen contact met u op.