0591-645 648

Waanderweg 64, 7812 HZ, Emmen

Top

Focwa start onderzoek naar prijsstijging onderdelen

Focwa start onderzoek naar prijsstijging onderdelen

Het zijn vooral de hulpsystemen voor zelfrijdende auto’s die onderdelen duurder maken.  De brancheorganisatie Focwa onderzoekt de impact van de stijgende onderdelenprijzen op het verdienmodel van schadebedrijven.

Focwa start een onderzoek naar de stijgende onderdelenprijzen. De brancheorganisatie reageert op een artikel dat gisteren op Automotive werd gepubliceerd op basis van een analyse van Audatex/Solera, waarin staat dat door het toenemende gebruik van rijhulpsystemen het gemiddelde schadebedrag fors stijgt. Die stijging heeft vanzelfsprekend een wezenlijke impact op het verdienmodel van de schadehersteller, stelt Focwa.

Voor consumenten, opdrachtgevers en schadeherstellers vergt deze ontwikkeling een zoektocht naar oplossingen zodat veilig en kwalitatief herstel geborgd (en betaalbaar) kan blijven. Daarom is Focwa samen met voormalige Automotive-columnist Hans Groenhuijsen een onderzoek gestart naar deze problematiek met betrekking tot de onderdelenstroom, “binnen de context van algemene marktontwikkelingen en de financiële positie van de schadesector”. De aanbevelingen die uit dit rapport naar voren komen, zal Focwa in dialoog met haar stakeholders gebruiken om de positie van de schadehersteller te versterken.

Impact

“Als branchevereniging kan je niet alleen je buikgevoel volgen. Zeker op thema’s die het verdienmodel van onze leden raken, hebben we behoefte aan gedegen onderzoek. De impact van onderdelenprijzen is dermate groot dat we hier de komende weken op gaan focussen. Het onderzoek beperkt zich niet enkel tot autoschade. We verwachten immers dat ook binnen autoruitherstel en caravan/camper de onderdelenprijzen een sterke invloed hebben op het schadebedrag”, aldus Focwa-directeur Femke Teeling.

Focwa presenteert de resultaten van het onderzoek op het eigen jaarcongres, dat begin oktober gehouden wordt.

Bron: website automotive-management.nl